Ervaringen van onze klanten


Weten wat anderen van Paard en Balans vinden?Arlette Swart, Haarlem

Leoni is een zeer ervaren en professionele instructeur. Met haar achtergrond als topruiter, maar daarnaast als psycholoog, heeft ze situaties voor zowel paard als ruiter goed in de hand: zij voorziet vaak een situatie al voordat hij plaatsvindt en speelt vervolgens naadloos in op plotselinge gebeurtenissen. Ze leest paard en ruiter, ze begrijpt wat er gebeurt. En ze kan het goed overbrengen. Ze blijft objectief en rustig en kan heel kanp de ruiter met het paard begeleiden en door situaties heenloodsen.

Naast oog voor de ruiter heeft ze veel oog en hart voor de paarden. Ze vindt het belangrijk om ruiters gedegen het rijden en omgaan met paarden aan te leren. Dit, samen met haar gedrevenheid, maken haar een erg goede instructeur, met inzet, aandacht en visie.

Je voelt je in goede handen op een goed gerunde kleinschalige manege met goede sfeer.

Petra Kobes, vrijgevestigd psycholoog

Vandaag kennisgemaakt met paardencoaching bij mijn collega Leoni Springer van Paard en Balans. Met enig scepticisme en vooral grote vraagtekens wat een paard als coach voor mij kon betekenen, stapte ik met Jenske de bak in. Dat ik positief verrast werd, is een understatement! Dank je wel Leoni en Jenske, voor deze ervaring!

Anne Speet

Ik volg al enige tijd met veel plezier prive lessen bij Leoni. Ze is duidelijk in haar aanwijzingen en snapt hoe jouw leerproces in elkaar zit. 

Ze voelt je goed aan en begrijpt waarom jij een fout maakt. Maakt je ervan bewust waarom jij iets doet en hoe het paard erop reageert. Neemt daarbij de rust en goede voorbeelden om je uit te leggen hoe je het anders kan aanpakken.

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan wat je wilt leren maar ook hoe je in je vel zit. Ik ervaar de lessen altijd als heel prettig en ontspannen maar ook lekker actief samen bezig zijn.

Petra Evers – Edeldier Coaching

Afgelopen dinsdag heel fijn gecoacht met de paarden van Leoni, een minipaardje en een fjord. Ze bleken goede collega’s te zijn tijdens onze teamcoaching. Een perfecte locatie voor dat wat wij onze opdrachtgever wilden aanbieden. Zowel het gebruik van de ruime paddock, de kantine van de tuinvereniging als de plezierige ontvangst van Leoni en haar vader hebben bijgedragen aan een voor ons zeer geslaagde middag/avond.