Ervaringen van onze klanten


Weten wat anderen van Paard en Balans vinden?Misha Luyckx

Paarden coaching was geheel nieuw voor mij en ben aangenaam verrast door de gevoeligheid en zachtheid waarmee het paard je inzichten geeft. Na een heldere uitleg van Leoni voorafgaand aan de sessie, stapte ik met een gevoel van vertrouwen de bak in. Je merkt aan alle kanten dat ze een hele goeie relatie heeft met de dieren, wat weer doorwerkt in de coaching. De uitkomst was zeer helpend voor het proces waar ik in zit. Een aanrader voor als je op een minder doorsnee manier een stap wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Lisa Rübsteck

Aan het begin was ik vooral heel nieuwsgierig hoe het paard mij zou kunnen helpen. Voor de coaching had ik een vraag over ouderschaps struggles. Ik ben nog steeds verbaasd hoe zeer wij, paard en ik, vanaf de eerste seconde in een afspiegeling van mijn voorbeeld situatie zaten! Confronterend en zo verhelderend! Stap voor stap hielp Leoni mij te vertrouwen op mijn gevoel. Er ging een knop om waardoor ik de situatie eerst samen met Zamson en daarna ook thuis met meer rust en vertrouwen kon oefenen. Dankjewel Leoni en Zamson!

Anne

Het paard is zoveel meer dan een coach, het is een spiegel, verteller, aanmoediger, begrenzer enzovoort. Leoni weet dat heel goed te
vertalen en te begeleiden. Ik ben mij bewust geworden en heb inzicht gekregen in mijn gedrag. Daardoor ben ik weer een stap verder
gekomen. Dank je wel!

Tom en Marjolein

Wij zijn bij Leoni geweest voor een gezamenlijke sessie paardentherapie. We zijn fijn ontvangen met een kopje koffie en waren meteen ontspannen door de mooie omgeving en paarden. Na uitleg over wat we konden verwachten stonden we al snel in de paardenbak om écht aan de slag te gaan. Omdat we nog wat onwennig waren t.o.v. de paarden begonnen we met een wat kleiner paardje (!). Het was heel interessant om samen aan de slag te gaan en niet te praten over dingen, maar meteen te doen. In de nabespreking stelt Leoni precies de goede vragen zodat je echt aan het denken wordt gezet en inzicht krijgt in jezelf en in elkaar. Leoni is in staat om snel een vertrouwelijke sfeer neer te zetten en haar enorme ervaring met paarden én gedegen psychologische kennis maken dat dit een ervaring is geweest om nooit te vergeten: een echte aanrader!

Arlette Swart, Haarlem

Leoni is een zeer ervaren en professionele instructeur. Met haar achtergrond als topruiter, maar daarnaast als psycholoog, heeft ze situaties voor zowel paard als ruiter goed in de hand: zij voorziet vaak een situatie al voordat hij plaatsvindt en speelt vervolgens naadloos in op plotselinge gebeurtenissen. Ze leest paard en ruiter, ze begrijpt wat er gebeurt. En ze kan het goed overbrengen. Ze blijft objectief en rustig en kan heel kanp de ruiter met het paard begeleiden en door situaties heenloodsen.

Naast oog voor de ruiter heeft ze veel oog en hart voor de paarden. Ze vindt het belangrijk om ruiters gedegen het rijden en omgaan met paarden aan te leren. Dit, samen met haar gedrevenheid, maken haar een erg goede instructeur, met inzet, aandacht en visie.

Je voelt je in goede handen op een goed gerunde kleinschalige manege met goede sfeer.

Petra Kobes, vrijgevestigd psycholoog

Vandaag kennisgemaakt met paardencoaching bij mijn collega Leoni Springer van Paard en Balans. Met enig scepticisme en vooral grote vraagtekens wat een paard als coach voor mij kon betekenen, stapte ik met Jenske de bak in. Dat ik positief verrast werd, is een understatement! Dank je wel Leoni en Jenske, voor deze ervaring!

Anne Speet

Ik volg al enige tijd met veel plezier prive lessen bij Leoni. Ze is duidelijk in haar aanwijzingen en snapt hoe jouw leerproces in elkaar zit. 

Ze voelt je goed aan en begrijpt waarom jij een fout maakt. Maakt je ervan bewust waarom jij iets doet en hoe het paard erop reageert. Neemt daarbij de rust en goede voorbeelden om je uit te leggen hoe je het anders kan aanpakken.

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan wat je wilt leren maar ook hoe je in je vel zit. Ik ervaar de lessen altijd als heel prettig en ontspannen maar ook lekker actief samen bezig zijn.

Petra Evers – Edeldier Coaching

Afgelopen dinsdag heel fijn gecoacht met de paarden van Leoni, een minipaardje en een fjord. Ze bleken goede collega’s te zijn tijdens onze teamcoaching. Een perfecte locatie voor dat wat wij onze opdrachtgever wilden aanbieden. Zowel het gebruik van de ruime paddock, de kantine van de tuinvereniging als de plezierige ontvangst van Leoni en haar vader hebben bijgedragen aan een voor ons zeer geslaagde middag/avond.