Over Leoni

Ik ben sinds kinds af aan in de weer met pony’s en paarden. Al snel kwam er een eigen pony genaamd Boy en ik vond het verzorgen en rijden van hem heerlijk. Later kwam daar ook de fascinatie bij voor de ethologie van paarden: Hoe leren paarden eigenlijk? Hoe werkt hun brein? Hoe leren ze met ons mensen communiceren en omgaan? Waarom reageren ze zoals ze reageren?  Veel cursussen en verdieping volgden. 

Het brein van mensen vind ik net zo interessant. Dus na een kleine zijsprong via de opleiding Italiaanse Taal en Cultuur, heb ik de opleiding Psychologie aan de Universiteit Leiden afgerond. In die tijd gaf ik als bijbaan al paardrijlessen op maneges en privélessen aan mensen met een eigen paard. Onder andere gaf ik les aan een meisje met veel last van hevige stemmingswisselingen. Toen haar moeder hoorde dat ik psycholoog was, vroeg ze of ik haar dochter dan ook equitherapie kon geven. Want ze waren op zoek naar een equitherapeut.

Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open en had ik echt mijn passie gevonden. Er bleek een hele stroming te bestaan die de psychologie combineert met paarden! Ik heb toen direct gesolliciteerd voor de opleiding Equine Assisted Therapy in het Belgische Gent en werd toegelaten. Na het afronden van deze opleiding ben ik gestart met mijn bedrijf Paard en Balans.

Toentertijd stond dit werk nog in de kinderschoenen, maar inmiddels genieten zowel paard geassisteerde therapie als paard geassisteerde coaching redelijke bekendheid binnen de psychologie. Daardoor heb ik ook nog een paar andere mooie opleidingen en bijscholingen kunnen volgen om mijn kennis uit te breiden en up to date te houden.

Natuurlijk bestaat mijn leven niet alleen uit werk en paarden. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met het maken van decoraties van stof. Bijvoorbeeld leuke ganzen voor Pasen of paddenstoelen van stof voor de herfst. Ik lees graag en veel. Vooral trillers en vakliteratuur.
Andere weetjes over mij: Ik heb twee katten. Ik ben gek op pasta en pizza. Ik ben voor de helft van Deense afkomst en geboren in 1981.

Wil je weten wat ik met de paarden voor jouw kan betekenen, neem dan gerust en vrijblijvend contact met me op om kennis te maken!