Uit je hoofd en terug naar jezelf

Ben jij op een punt in je leven gekomen waarop je vast loopt? Moet je moeilijke keuzes maken? Werk je te veel en/of ben je gestrest? Heb je problemen binnen je relaties? Of zijn er andere situaties die je graag met iemand wil bespreken?

Ervaar dan de kracht van paardencoaching. Een unieke en doeltreffende werkwijze waarbij psychologische hulp gecombineerd wordt met coachingspaarden.

De combinatie van het bespreken van je huidige problematiek en vraagstukken en het omgaan met de coachingspaarden maakt dat je al in de eerste sessie concrete stappen kunt zetten.


Jezelf zijn en jezelf vertrouwen

Herken jij je in onderstaande uitdagingen?

 • Je hebt moeite om anderen te vertrouwen
 • Je durft niet 100% jezelf te zijn
 • Je zet regelmatig een masker op
 • Je maakt jezelf klein
 • Je wilt zo min mogelijk opvallen
 • Je vertrouwt jezelf niet
 • Je zit continu in je hoofd
 • Je hoofd zit vol – je denkt alleen maar

Dan is paarden coaching een uitkomst voor jou. Samen werken we aan jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld. Om meer rust te krijgen in je hoofd. Inzicht te krijgen in jezelf. Om je authentieke zelf te kunnen zijn.

coaching en psychologische hulp

Krijg inzicht in jezelf, anderen en het leven!

Een coaching traject op maat

Je reis begint bij een telefonische kennismaking; gratis en vrijblijvend. Zo kun je zonder zorgen vertrouwd raken met mij als psycholoog en coach én met de werkwijze van paardencoaching. Voelt het goed? Dan kunnen we een traject op maat opstarten.

Ik werk bewust met trajecten, zodat we verschillende sessies kunnen houden en daartussen ruimte is voor verwerking en reflectie. Je kunt uitgaan van een traject van 10 weken en 11 sessies in totaal (telefonisch en fysiek).

 • Het traject start met een eerste sessie met een gesprek waarin we jouw specifieke coach- of hulpvraag bespreken en hier dieper op ingaan.
 • Vervolgens is het tijd om met de paarden aan de slag te gaan. In de bak met een van de coachingspaarden. Je krijgt eenvoudige opdrachten en vragen om uit te voeren in de bak. Al dan niet met de paarden.
  Doordat paarden als het ware een spiegel zijn, kunnen zij je direct coachen op de punten waar de behoefte ligt.
 • We sluiten af met een gesprek waarin we de ervaringen met de paarden en jouw coach- of hulpvraag verder bespreken.

De voor- en nabespreking van de sessies met de paarden vinden plaats in een gemoedelijke huiselijke sfeer. De sessie met het paard vindt buiten in de paddock plaats.


Tijdens de sessies zijn er geen andere activiteiten op stal waardoor je privacy is gewaarborgd. In het natuurgebied naast de stal kun je na de sessie indien gewenst heerlijk wandelen.

Tijdens de sessies met het paard, leer je direct handige tools en krijg je opdrachten en formuleer je doelen om thuis mee aan de slag te gaan. 

paarden coach

Vergoeding vanuit de verzekering

De investering voor het traject bedraagt 1100 euro.

Een keer proberen? De kosten voor een losse sessie bedragen 119 euro.

De psychologische hulpverlening bij Paard en Balans wordt door de meeste verzekeringen deels vergoed vanuit aanvullende verzekering.
Informeer bij je verzekeraar of je recht op vergoeding hebt. Je kunt hiervoor de volgende codes gebruiken: AGB Hulpverlener 90111311 – AGB Praktijk 90070180. Of bekijk hier alvast het overzicht.

Kennismaken?

Heb jij een hulp- of coachvraag en wil je een sessie inboeken, of heb je specifieke vragen over de mogelijkheden?


Vul het formulier in en ik neem contact met je op.

Let op: ik ben gespecialiseerd in en werk uitsluitend met volwassenen.

Locatie:
Boerhaavelaan 72
Haarlem Zuid
Bezoek is alleen mogelijk op afspraak